Oefeningen

Praktische Oefeningen

Wilt u praktisch aan de slag met uw professionele ontwikkeling op het moment dat het u uitkomt? In uw eigen tempo? Hier heb ik oefeningen neergezet die u zelf kunt doen. Het zijn drie oefeningen uit mijn Praktijkboek Ontwikkelen als Professional. Ik heb uit verschillende hoofdstukken een oefening gekozen, om u een breed beeld te geven.

 

Juiste niveau Juiste niveau van een vraag
Deze oefening is bedoeld om niet te verdwalen in vraagstukken in het dagelijks werk. De oefening helpt om een onderscheid te maken tussen vragen die uzelf betreffen en waarop u zelf het antwoord moet vinden, en vragen waarbij u kunt profiteren van de kennis en kunde van anderen.
eigen leermeester Je eigen leermeester worden
Deze oefening gaat over een oeroude manier van kennisontwikkeling: leren van een ervaren rot in het vak. Alleen gaat het in deze tijd en bij ervaren professionals weer een beetje anders dan vroeger.
nieuwe diensten Nieuwe diensten bedenken
Deze oefening helpt je om nieuwe diensten te bedenken. Het sleutelbegrip is innovatie, maar dan toegepast op wat je zelf als professional wilt bieden.

 

U bent van harte uitgenodigd om de oefeningen te bekijken en ze te doen.  Ik ben heel benieuwd naar uw ervaring. Geef uw commentaar, dan krijgt u antwoord.