Opstellingen

Organisatie opstelling

In een organisatie opstelling werkt u met een coach in een gezelschap van onbetrokken collega professionals. U wilt inzicht krijgen in uw organisatie, uw team, uw project. U vraagt zich af wat er aan de hand is, waarom het stroef loopt, of waarom hetzelfde knelputn keer op keer terugkomt.

In tegenstelling tot intervisie en coaching, gebruikt u bij opstellingen erg weinig woorden. U ervaart direct wat er aan de hand is en u onderzoekt mogelijke oplossingen. Het inzicht dat u met een opstelling vergaart ligt niet in uw eigen opvattingen of competenties, u krijgt inzicht in het sociale systeem waarin u functioneert.

 

De werkwijze bij een opstelling

In een opstelling maakt u gebruik van representanten, mensen die geen deel uitmaken van uw werkomgeving. De deelnemers aan de opstelling zitten in een grote kring, met een open ruimte in het midden. De coach inventariseert met u de partijen in uw vraagstuk. U kiest per partij een representant en u stelt de representanten op in de ruimte. U verbeeldt dus letterlijk de kwestie waar het u om te doen is. Dan luistert u naar de ervaringen van de representanten. Het verbluffende van een opstelling is de nauwkeurigheid waarmee de representanten kunnen vertellen wat zij ervaren zodat het u glashelder wordt waar de knelpunten zitten.

 

 

Praktisch

Lees de boeiende verhalen van deelnemers!

U kunt deelnemen aan een Master class over opstellingen, zie ook de Kalender.

U kunt ook vragen om een individuele opstelling te organiseren, dan zorgen wij voor de begeleiding en de representanten. Neem gerust vrijblijvend contact op om te overleggen.