Intervisie

Intervisie

In een intervisiegroep onderzoekt u met ervaren collega’s de verhalen en gebeurtenissen uit ieders werkpraktijk. Het verhaal van de één roept herkenning op bij de anderen, die aandachtspunten hebben waar u zelf nog helemaal niet aan gedacht hebt. De deelnemers leren elkaar te coachen om de ‘vraag achter de vraag’ aan de oppervlakte te brengen en te onderzoeken. En u leert uw eigen aanpak te expliciteren, dat maakt uw eigen kennis toegankelijker.

 

Lees de boeiende verhalen van deelnemers aan een intervisietraject.

 

Opzet van een intervisietraject

In een intervisietraject praat u onder leiding van een coach met een kleine groep professionals gestructureerd over relevante werkervaringen. De deelnemers brengen om de beurt een praktijkervaring in om daar met elkaar kritisch op te reflecterenEen intervisietraject bestaat uit:

  • Een intake gesprek
  • Een startbijeenkomst van een halve dag, om met elkaar kennis te maken en te oefenen in het coachen van elkaar. Tevens maakt u onderling afspraken over de data, de locatie en de tijden.
  • Vijf werksessies van drie uur, circa eens per vier weken. De tijd tussen de sessies gebruiken de deelnemers om het geleerde in praktijk te brengen.
  • Een afsluiting, om met elkaar terug te kijken.

 

Praktisch

Meedoen aan een intervisietraject? Neem contact met ons op.

Wilt u zich bekwamen in intervisievaardigheden? Volg een Master class of het Programma Coachen van intervisiegroepen.