Professionaliteit

Programma Koersen op Professionaliteit

Er is ruimte in het programma voor 6 – 10 deelnemers.

Het programma bestaat uit 6 bijeenkomsten van één hele dag. De data plant u in overleg met de andere deelnemers en de coach. Daarnaast voert u gesprekken met de coach en doet u enkele schrijfopdrachten. In een overzicht:

 

 • Tweegesprekken met de coach
  U voert een intake gesprek met de coach om de verwachtingen af te stemmen en uw eigen vragen te expliciteren. U kunt gedurende de loop van het programma afspraak maken voor een individueel coaching gesprek. Enige tijd na het programma heeft u een evaluatie gesprek met de coach, om de leereffecten in uw professionele handelen te verankeren.
 • Workshop dagen
  Op een workshopdag verdiept u zich de kenmerkend aspecten van het krachtenveld waarin u als professional werkt. U kijkt met een frisse blik naar uw ervaringen en u onderzoekt wat u en hoe u zich verder wilt ontwikkelen. Er zijn drie workshopdagen in het programma. Zie voor een overzicht de workshops ‘professionaliteit’ en de workshop ‘intervisievaardigheden’.
 • Intervisiedagen
  Tijdens een intervisiedag reflecteert u in een intervisiegroep op de gebeurtenissen in ieders werkpraktijk. De deelnemers leren elkaar te coachen om de ‘vraag achter de vraag’ aan de oppervlakte te brengen en te onderzoeken. Er zijn drie intervisiedagen in het programma.
 • Individuele opdrachten
  U houdt gedurende het programma een logboek bij waarin u de inzichten, tips & trucs verzamelt. In de loop van het programma schrijft u een reconstructie van uw professionele ontwikkeling tot nu toe aan de hand van enkele vragen. En u werkt aan uw toekomstvisie als professional.

 

Praktisch

Neem contact met ons op voor de startdatum van het programma. Lees de boeiende verhalen van eerdere deelnemers.