Achterflap

Praktijkboek Ontwikkelen als professional

Werken vanuit een dynamisch perspectief

 

Als professional kom je vroeg of laat vragen tegen in het werk als: ‘Hoe kan ik met lastige managers omgaan?’ ‘Wat is mijn volgende stap?’ of of ‘Hoe innoveer ik in mijn werk?’ Op zulke vragen zijn geen pasklare antwoorden te vinden. Het ‘Praktijkboek: ontwikkelen als professional’ geeft je de instrumenten om zelf je vragen te beantwoorden met behulp van een serie praktische oefeningen.

 

Iedere oefening is toegesneden op een herkenbare praktijksituatie. Met een duidelijk stappenplan kun je zelf aan de slag en de verhalen In iedere oefening staat een stappenplan en komen ervaringen van professionals aan bodlaten zien dat de oefeningen hun nut in de praktijk bewezen hebben.

 

Het beeld van de ‘professionele propeller’ geeft de oefeningen een duidelijke richting en samenhang. Dat bevordertkunt systematisch werken aan het verbeteren en vernieuwen van je eigen professionele handelen.

 

Het boek is geschreven voor een brede doelgroep. In de eerste plaats de professionals zelf, mensen die met kennis toepassen hun werk doen. Je vindt kenniswerkers in functies als consultant, jurist, docent, beleidsmedewerker, stafmedewerker, projectleider, specialist, adviseur, (para)medicus, trainer of (interim)-manager. Het boek is ook bedoeld voor aankomende professionals, studenten in (post)-doctorale en (post)-hbo opleidingen. Daarnaast is het boek interessant voor managers in kennisintensieve organisaties en anderen die professionals begeleiden, zoals managers, HRD-functionarissen en coaches.