Reacties van lezers

Reacties van lezers

“Professionals in een organisatie krijgen te maken met het spanningsveld tussen de professionele autonomie en de organisatorische afhankelijkheid. Deze discussie heeft vaak een juridische insteek. Het boek ‘Floreren als professional’ van Carolien de Monchy kiest juist voor een niet-juridische insteek. (..) Het boek bevat vele down-to-earth tips en eigen ervaringen. Het is tevens vlot geschreven en daardoor zeker een aanrader voor onder de perenboom tijdens de zomervakantie.”

Guus Sikkema en Gerda van Beek, in: ‘LVG-nieuws’ 2008-4  De Landelijke Vereniging Georganiseerde eerste lijn (LVG) is de brancheorganisatie voor organisaties in de eerstelijnszorg.

 

“Het boek pakt verschillende invalshoeken bij elkaar en dat heb ik tot nu toe niet zo gevonden in andere boeken. Wat ik ook prettig vind, is dat het makkelijk leest en mij uitdaagt om zelf na te denken. Dat maakt dat ik het boek van harte kan aanraden.”

Gemma Reith, coach en beleidsmedewerker in de zorg, en docent Haagse Hogeschool

 

“Waar ik aan dacht na het lezen was dat de kracht van begrip voor andere standpunten kan leiden tot positieve emoties die niet alleen gedacht worden maar ook gevoeld. En dat dit een persoonlijke verrijking kan zijn. Het proces hoeft volgens mij dus niet altijd tot andere keuzes/handelswijzen te leiden, maar ook tot meer genieten van wat je nu al doet.”

Prof. dr. Arco van de Ven RA, hoogleraar bestuurlijke informatievoorziening Tias Nimbas Business School

 

“Dit boek geeft professionals een duidelijke beschrijving van hun werksituatie, heel herkenbaar. De schrijver maakt iedere keer heel scherpe analyses van praktijksituaties, knap hoor! Het boek is prettig leesbaar, de zeggingskracht is goed, het biedt stof tot nadenken. Het enige ‘minpunt’: voor een doorgewinterde professional is het allemaal soms ‘te bekend’. Met andere woorden: ik vind dit bij uitstek een boek voor trainingssituaties.”

Chris Maas Geesteranus, ‘Vrijwillige professional’ IVN Nederland